Pillanat...

Autóbérlés esetenként

Nagyon gyakran előfordul, hogy el kell költöznünk hirtelen egy albérletből, vagy átmenetileg megbetegszik gyermekünk, vagy valamelyik idős és beteg nagyszülő, akit vidékre kórházba kell vinnünk, esetleg hétvégéken látogatni kényszerül az egész család. Ilyen esetekben, élethelyzetekben sem érdemes saját autót vásárolni, előnyösebb a rövid távú autóbérlés. Összefoghat a család és egy autóval meglátogathatják a beteg nagymamát. Ha kiszámoljuk a busz, esetleg a vonat menetjegyek árát egy egész család számára, gyorsan arra a következtetésre juthatunk, hogy mindenképpen az autó bérlése a leggazdaságosabb megoldás. A kényelmi tényezőket se hagyjuk ki a kalkuláció során, sőt azt sem, ha hideg van és lekéssük a buszjáratot, akkor esetleg órákon át várakozhatunk a hidegben. A megbetegedéssel járó gyógyszerárakkal is számolva ismét költségkímélőbb a biztonságos, kényelmes autós közlekedés.

Nagyon jó megoldás a rövidtávú autóbérlés, ha kisbaba tér haza kórházból, hiszen a zsúfolt metró, vagy buszjáratokon hazahozni egy pici babát életveszélyes lehet, mind a nyári, mind a hideg téli influenzás időszakban is.

Kisgyermekes családok, sokgyermekes családok esete a leginkább komplikált közlekedés szempontjából, akár nagyvárosi közlekedési viszonyokról beszélünk, akár kisvárosiról, esetleg vidékiről.

A legnehezebb mozgás lehetőségük a vidéki családoknak van, számukra érdemes egy saját autó fenntartása, de nagyobb városokban egyre nagyobb divat a mindig tiszta és jól felszerelt autó bérlése. Nem kell a sok költséget felvállalni, csupán a benzinárakat és a bérleti díj költségeit. Ez még mindig megéri, ha arra gondolunk, hogy 2-3 kicsi gyermekkel elindulni busszal, vagy vonattal, nagy csomagokkal a kezünkben nagyon veszélyes és fárasztó dolog. Nem beszélve arról, hogy egy hétvégi kiruccanás eredménye lehet, ha tömegközlekedéssel tesszük meg az utat, a megbetegedés, esetleg az influenzajárvány idején komolyabb betegség miatt kimaradás a munkahelyről. Érdemes tehát a lehetőségeket, az előnyöket és a hátrányokat összeszedni és mérlegelni minden egyes esetben.