Pillanat...

Autóbérlés külföldön

Ha külföldre utazunk, mindig tájékozódjunk pontosan. Nézzünk utána a részleteknek, nehogy nagy csalódás érjen bennünket. Mind a szálláshellyel kapcsolatos információkat le kell ellenőrizni, mind a biztos kapcsolattartás helyeit. Ha baleset ér bennünket, vagy gyermekeinket, esetleg házastársunkat, annak érdekében, hogy gyorsan tudjunk segíteni rajtuk, érdemes utánanézni és rögzíteni a legfontosabb intézmények elérhetőségeit, ha hirtelen ér a baj bennünket, azonnal tudjunk intézkedni.

Ebben az esetben is nagy segítségünkre lehet a bérelt autónk, hiszen ha a címeket tudjuk, könnyebben elérhető számunkra a kórház, nagykövetség autóval, mint az esetlegesen bonyolult tömegközlekedéssel. Nyelvi nehézségeink is lehetnek, és ebből szintén az adódhat, hogy telefonon nem is tudunk gyors segítséget kérni, egyszerűbb sok esetben a személyes jelenlét.

Ennek érdekében gyűjtsük össze a diplomáciai elérhetőségeket, melynek legpontosabb forrása lehet a Külügyminisztérium honlapja. Ezen az oldalon nagyon könnyen összeszedhetjük a magyar nagykövetségek elérhetőségét, pontos címét, azokat az időpontokat, amikor ügyfélfogadás is van. Nagyon fontos az is, hogy telefonon könnyen utol lehessen érni az autóbérlést intéző céget. Ugyanis ha valami gond van a bérelt autóval, azonnal fel kell venni a kapcsolatot azzal a céggel, akitől az autót béreltük. Előfordulhat a legrosszabb, a baleset, sőt az is, hogy egyszerűen ellopják a bérelt autót. Ebben az esetben is van megoldás, de mindenképpen az autót kölcsönadó céggel kell minden egyes információt leegyeztetni.

Ahhoz, hogy fel tudjuk hívni a nagykövetséget, vagy az autót kölcsönző céget, kell egy biztonságosan feltöltött mobiltelefon is. Mindig töltsük fel a szálláshelyünkön a mobiltelefonunkat, mert ez nagyon kellemetlen lehet. Szerencsére a bérelt autónkban ezt szintén meg tudjuk oldani autós töltővel.