Pillanat...

Autókölcsönzés általában

Néhány évtizeddel ezelőtt az autókölcsönzés csupán csak a gazdagok kiváltsága volt, manapság már nagyon sokan bérelnek autót. Sőt, teljes mértékben természetes dolog, ha például elromlik a saját autónk, azonnal bérelhetünk egy másikat.

Gyakran jellemző az, hogy egy-egy család nem folyamatosan használ autót, ekkor érdemes bérelni, hiszen az esetleges gépjárműhasználatért nem érdemes a saját autó fenntartásával járó összes költség vállalása. Sokkal inkább gazdaságos, ha időnként bérlünk gépjárművet, főként a családok használják ki ezt a lehetőséget. Bár az egyedülállóak is kedvelik egyre inkább az autóbérlést, hiszen ha hosszabb útra indulnak, akkor is kényelmesebb megoldás az autós közlekedés a tömegközlekedéssel szemben.

Fiatalok kedvelik leginkább az autós közlekedés eme válfaját, gyakran előfordul, hogy vidékre lemennek egy-egy hétvégére a Balatonhoz, vagy más kirándulóhelyre kikapcsolódni. Ebben az esetben is érdemes gépjármű bérlésén gondolkodni, hiszen a költségek megoszlanak és sokkal gazdaságosabb együtt kibérelni egy autót, amellyel kényelmesen megjárják a hosszabb utat, marad idejük a vízparton pihenésre, még egy éjszakai kiruccanás is belefér, sőt a pihenés után biztonságos körülmények között, időben tudnak hazaindulni. További előny, hogy nem szükséges tömegközlekedéshez alkalmazkodni.

A leggyakoribb ügyfelek még mindig a cégek. Gyakori eset az is, hogy a céghez fontos és külföldi vendégek érkeznek. Ebben az esetben sokkal biztonságosabb és gyorsabb megoldás, ha autót bérelünk számukra egy olyan sofőrrel, aki ismeri a várost és időben, pontosan a megfelelő helyszínre tudja szállítani a vendégeket. A vendégek általában nem hosszabb időre érkeznek, ezért felesleges lenne vásárolni ilyen célra a cégnek saját gépjárműveket. A leggyorsabb megoldás a bérlés, a vendégek igényeihez lehet alkalmazkodni, a leggazdaságosabb formában.

Az autóbérlés ebben az esetben azért is nagyon előnyös, mert a vendégek igényeit jobban ki lehet elégíteni, más-más autótípussal tudunk kedvezni kényelmüknek.

Sajnálatos hallani, hogy napjainkban még mindig sokan ragaszkodnak saját autóhoz, még akkor is, ha nagyobb mértékű kölcsönt kell felvenniük. Az autóbérlésnek ez is nagyon nagy előnye, hogy elérhető áron akár luxusautót is bérelhetünk, annak ellenére, hogy komoly és kilátástalan kimenetelű kölcsönt vennénk fel. Kisebb baleseteket, koccanásokat követő hosszadalmas ügyintézést, időigényes hivatali várakozást sem az ügyfélnek kell elvégeznie, mindez annak a cégnek a feladatköre, amely a kérdéses autót kölcsönadta.